Op dit tijdstip van het jaar, wanneer de zomer alle registers opentrekt, ademen de Lommelse natuurgebieden opnieuw hun vredige, mysterieuze sfeer uit. De zomer is het seizoen bij uitstek om te proeven van de eindeloze loofbossen, dennenbossen en de diepblauwe waterplassen. Hun kleuren en geuren laten zich moeilijk in woorden vatten, maar zijn van een adembenemende schoonheid.

Vanuit de ruime en gezellige startlocatie trekken de afstanden tot 21 km achtereenvolgens door het natuurgebied Het Waaltjesbos, naar de oevers van het kleine Kanaal van Beverlo  en zo naar de gezellige centrale rustpost op Stevensvenen.

De 30, 43 en 50 km doorkruisen eerst vanuit de startzaal achtereenvolgens Het  Wijerken , De Sahara, De Heuvelse- en Blekerheide en Het Riebos om de centrale rustpost op Stevensvennen te bereiken.

Van hieruit maken de 21 en 50 km nog een extra lus richting Blauwe Kei met zijn schilderachtige waterplassen door zandwinning, en De Maten om opnieuw de grote rustpost te bereiken.

Terugkeren doen we allemaal samen langs de waterplassen van zandwinning Sibelco en zo langs de andere zijde van Het Waaltjesbos  weer naar Lommel-Werkplaatsen.

Op zaterdag, 18/06/2022

Vertrekuur:

  • van 6 tot 9 uur: 30 – 43 – 50 km
  • van 7 tot 15 uur: alle overige afstanden

Afstanden:

5 – 9 – 13 – 17 – 21 – 30 – 43 – 50 km

Samenkomst Locatie:

Zaal De Moffel
Martinus van Gurplaan
3920 Lommel Werkplaatsen