Goed marktnieuws uit Lommel. De gekende zondagse Teutenmarkt zal vanaf zondag 19 juni opnieuw doorgaan. “De kogel is inderdaad door de kerk”, zegt burgemeester Nijs. “Het vinden van een nieuwe organisator voor onze Teutenmarkt was geen gemakkelijke opdracht. Maar na een uitgebreide zoektocht hebben we een overeenkomst afgesloten met het familiebedrijf ‘Timmermans Evenementen’ uit Hapert. Ze zijn een professionele onderneming in het organiseren van tweedehandsmarkten.”

“Aan het concept van de Teutenmarkt wijzigt niets”, vervolgt Johan Bosmans, schepen van middenstand, markten en kermissen. “De locatie is het dorpsplein en ook de periode en het begin- en einduur van de markt blijven ongewijzigd. Dat geldt ook voor de gezelligheid van onze Teutenmarkt die wijd en zijd bekend is.”

“Kortom, we zijn zeer tevreden”, besluit burgemeester Bob Nijs. “Ik wil trouwens de vorige organisator, Luc Van Dyck en het Middencomiteit, nogmaals bedanken voor hun inzet van al die jaren. Zij stonden als vereniging sinds 2014 telkens voor dag en dauw paraat op zondag.
Voor het Lommelse toerisme en voor onze horeca is de Teutenmarkt immers een belangrijk evenement. Samen met de marktkramers, de inwoners en de toeristen kijken we alvast uit naar de heropstart op zondag 19 juni.”