Bpost lanceert met trots de collectie postzegels voor 2024, waarbij de schijnwerpers gericht zijn op Belgische geschiedenis en innovatie. Onder de thema’s van dit jaar bevindt zich een bijzondere reeks gewijd aan ‘verrassende glaskunst’, met twee opvallende glaskunstwerken uit de collectie van GlazenHuis en Stad Lommel.

De twee geselecteerde glaskunstwerken zijn één werk uit van een Belgische kunstenaar Anna Torfs en één internationale kunstenaar Vladimir Zbynovsky. Deze unieke postzegels zijn niet alleen een eerbetoon aan de rijke Belgische geschiedenis, maar ook aan de verbluffende innovaties op het gebied van glaskunst. Wat deze zegels extra speciaal maakt, is het verrassende kleureffect dat optreedt wanneer er een transparant vel op wordt gelegd. Een ware ode aan de transformatieve kracht van glas.

Karel Wieërs, schepen van GlazenHuis, deelt zijn enthousiasme: “We zijn vereerd dat de glascollectie van GlazenHuis een prominente plaats heeft gekregen in de Belgische postzegelcollectie van 2024. Het is een erkenning van de artistieke diversiteit en innovatie die onze stad te bieden heeft.”

De lancering van deze unieke postzegelcollectie vindt plaats op 21 januari 2024 en omvat ook thema’s als iconische motoren en muziekkiosken. De postzegels zullen gedurende het jaar in vijf uitgiftemomenten worden gepresenteerd.