Het vakantieaanbod ziet er deze zomer net ietsje anders uit dan gewoonlijk. De huidige Coronarichtlijnen laten niet toe dat we zomaar met z’n allen door elkaar kunnen spelen, eten of slapen.

De richtlijnen bepalen dat er gewerkt moet worden met contactbubbels van minstens één week, van maximum 50 deelnemers (kinderen, jongeren en begeleiding inclusief). Daarom kiest de stad Lommel er deze zomer voor om volop in te zetten op weekkampen/opvang, en zijn er geen Grabbelpas en Froezelpasactiviteiten.

Voor de uitwerking van een ruim aanbod, werken we samen met externe partners als Speelpleinwerking en Wakasa. Voor de weekkampen van Wakasa komt de stad bovendien tussen in de kosten. 

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Het aanbod aan weekkampen via Wakasawordt deze zomer flink uitgebreid. Er is een aanbod in Basisschool ‘t Stekske in Kolonie en in Basisschool De Schommel in Kattenbos.
  • De stad komt voor inwoners van Lommel tussen in de kosten voor kampen georganiseerd in Lommel, waardoor een weekkamp maximum 80 euro Als je een kamp reserveert via www.wakasa.bekrijg je met de KORTINGSCODE 3920 de nodige korting, tot je aan een totaalbedrag van 80 euro komt.
  • Woon je in Lommel en heb je al gereserveerd en betaald voor een zomerkamp via Wakasa? Dan krijg je het ‘te veel betaalde’ bedrag teruggestort. Neem hiervoor telefonisch 089 32 12 94 of via mail administratie@wakasa.becontact op met Wakasa.
  • Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 juniom 8 uur via wakasa.be 
 • Er is een uitgebreid aanbod aan sportkampenvan de sportdienst.
  • Inschrijvenvoor de sportkampen kan vanaf vrijdag 5 juni via i-school
 • Bij de MusicalStage van 6 tot en met 10 juli schitter jij als een echt musicalsterretje op de planken!
 • Speelpleinwerking Kriebelboomvoorziet op werkdagen van 13 tot 17 uur een leuk activiteitenaanbod van woensdag 1 juli tot en met vrijdag 14 augustus. Ook Kriebelboom werkt met het principe van weekopvang. Inschrijven per dag is niet mogelijk.
  • Inschrijvenvoor speelpleinwerking kan midden juni via i-school
 • Stedelijke kinderopvang Kinderclubbiedt dagopvang aan.
  • Inschrijvenvoor opvang in de Kinderclub kan via i-school

Hoe kan je inschrijven via i-school?

De inschrijvingen voor de sportkampen, Speelpleinwerking Kriebelboom en de stedelijke kinderopvang Kinderclub verlopen via i-school: klik hier om in te schrijven.

Let op! Na het selecteren van de activiteiten, heb je nog 30 minuten de tijd om meteen online te betalen (klik hiervoor op het winkelmandje), anders vervalt je inschrijving en is je zoon of dochter niet ingeschreven.

Tussenkomst in de kosten 

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Meer info via Toerisme Lommel, Dorp 14, elke vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, tel. 011 23 24 95, lommel@rapopstap.be en www.rapopstap.be