In Bosland werden begin juli, in het kader van ’15 Jaar Bosland’, 4 nieuwe speurtochten voor kinderen gelanceerd. De hele zomer lang kunnen families op 4 locaties terecht voor een nieuwe uitdagende wandeltocht vol beleving. Want Bosland wil zoveel mogelijk mensen betrekken in dit feestelijke jaar.

Wie minstens 2 van de 4 tochten tot een goed einde brengt, ontvangt een leuke verrassing. Wie erin slaagt alle 4 de tochten te doen, maakt daarnaast kans op één van de hoofdprijzen. Vanaf donderdag 1 juli kunnen de 1.000 gratis pakketten afgehaald worden via de toeristische kantoren in Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt.

Goed nieuws voor wie van speuren, zoeken, knutselen of pakweg raadsels houdt. Want met vier nieuwe ‘Speuren tussen Bomen’ zomerspeurtochten voor de kleinste avonturiers trekt Bosland opnieuw de kinderkaart. Een extra reden om tijdens dit feestjaar Bosland te bezoeken voor een familie-uitstap, vakantie of kinderfeest!
“Een ‘Speurneuzentocht’ in Resterheide (Hechtel-Eksel), een ‘Steentjestocht’ in Blauwe Kei – De Maat (Lommel), een ‘FeestBEESTEN gezocht’ speurtocht in de Abeekvallei (Peer) en een ’50 tinten natuurtocht’ in Holven – ‘t Plat (Pelt): er werd bewust gekozen om de iets minder bekende wandelgebieden in de kijker te zetten, of zelfs volledig nieuwe routes uit te stippelen, telkens met een duidelijke link naar het thema 15 Jaar Bosland” zegt Dirk Colaers, voorzitter van het Bosland beheercomité.
“Het afgelopen jaar hebben we ontdekt dat ook in Vlaanderen ongeëvenaarde natuur schuilgaat. Niet in het minst in het prachtige Bosland. Om de 15de verjaardag van dit natuurgebied te vieren, brengen we de natuur er deze zomer dichter bij de Vlaming dan ooit tevoren. Van begin juli tot eind september vormt de groene long van Limburg de ideale uitvalsbasis voor een speurtocht met het hele gezin. Ideaal voor een avontuurlijke daguitstap in de natuur. Geniet van Bosland, geniet van onze natuur”, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Een hele zomer lang speuren

Geïnteresseerden kunnen vanaf 1 juli tot en met 30 september 2021 een gratis pakket met de 4 tochten afhalen bij een toeristisch infokantoor in Bosland. Met dit pakket op zak kan men vrij kiezen wanneer men een tocht inplant. Op het einde van elke tocht zoeken deelnemers naar een speciaal kastje. Met een pons wordt vervolgens de spaarkaart afgestempeld die als bewijs dient.
Smakelijk feest
Deelnemers die 2 tochten doen kunnen een smakelijke beloning (1 per gezin) afhalen bij een toeristisch infokantoor. Wat dat is… verklappen we niet! Wie 4 tochten gedaan heeft, maakt bovendien kans op 1 van de 15 hoofdprijzen. Deze winnaars worden getrokken op het ‘Bosland Verjaardagsfeest’ tijdens de ‘Week van het Bos’ in Resterheide op 10 oktober 2021.
Bosland
Bosland is het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5137 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Kom ook overdadig genieten van deze verrassende natuur!
Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen.
Meer weten?
Surf naar de Boslandwebsite!