Huldiging gepersonaliseerde bank Lommel ter ere van ‘Wandelgemeente van het jaar’
Paasmaandag 1 april 2024 

Meer dan 4950 mensen brachten eind 2023 hun stem uit om Lommel tot winnaar uit te roepen van de begeerde titel ‘Wandelgemeente van het jaar’. Als eerbetoon aan deze overwinning heeft Wandelsport Vlaanderen vzw besloten de winnaar een unieke rustbank in de natuur te schenken. De huldiging vindt plaats op paasmaandag 1 april 2024, met schitterend uitzicht op de bossen, de heide en het windmolenpark van Kattenbos.

Karel Wieërs, schepen van Toerisme Lommel, vertelt: “Dit bijzondere geschenk van Wandelsport Vlaanderen vzw voelt als een erkenning voor de natuurlijke schoonheid van Lommel. Het verheugt me dat het onderscheidende karakter van Lommel wordt beloond met zo’n prestigieuze titel. Deze rustbank zal de trotse inwoners van Lommel regelmatig herinneren aan deze overwinning.”

Paastocht op 1 april voor jong en oud

Op 1 april organiseert Toerisme Lommel in samenwerking met de Lommelse wandelclub Milieu 2000 een paastocht. Deze wandeling van 4 km brengt gezinnen langs het prachtige Kattenbos. Onderweg wachten verschillende paasverrassingen en opdrachten op het hele gezin. Je kan je tickets vooraf aankopen via de website van Toerisme Lommel; toerismelommel.be/ paastocht. Wandelclub Milieu 2000 stippelt die dag meerdere wandelroutes uit van zowel korte en lange afstanden, zie hun website wsv-milieu-2000.be/paastocht.

Afspraak bij de Leyssensmolen, parkeren in de Zandstraat

Parkeren is mogelijk in de Zandstraat van Kattenbos. Vanaf daar wandel je naar de Leyssensmolen, waar we om 10.30u gezamenlijk vertrekken naar de bank op 1,5 km afstand. Na afloop is er een receptie bij de Leyssensmolen. Zie kaartje in bijlage voor meer duiding.