Nieuw initiatief van Wandelsport Vlaanderen

Het gloednieuw concept ‘wandelgemeente van het jaar’ is een initiatief van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. In deze nieuwe jaarlijkse wedstrijd gaat een vakjury – en heel wandelend Vlaanderen – op zoek naar de Vlaamse gemeente/stad met de mooiste en meest duurzaam verankerde realisaties. De uiteindelijk winnaar wordt niet alleen beloond met de award ‘wandelgemeente van het jaar’, maar wordt ook een jaar lang uitgebreid in de kijker gezet door Wandelsport Vlaanderen vzw.

Lommel haalt de shortlist van 5 geselecteerden!

Lommel zit bij de laatste 5 geselecteerden om deze mooie titel binnen te halen. Midden februari 2023 stuurden we onze kandidatuur in, gestaafd met een allesomvattend dossier. Op basis van de ingediende kandidaturen selecteerde de vakjury een shortlist van 5 gemeenten/steden. De vakjury lette onder andere op de duurzaamheid en toegankelijkheid van de wandelfaciliteiten, de aantrekkelijkheid van het landschap en de inbedding van verkeersluwe wandelwegen, de ontwikkeling van nieuwe wandelmogelijkheden en de externe communicatie die de gemeente/stad voert. We nemen het met Lommel op tegen Zemst, Heuvelland, Erpe-Mere en Sint-Katelijne-Waver.

Karel Wieërs, Lommels schepen van Toerisme: “Heel wat toeristen komen naar Lommel voor de prachtige natuur en de ultieme rust. Met ons uitgebreid wandelnetwerk laten we toeristen kennismaken met alle troeven en trekpleisters van Lommel. We hebben met Lommel veel noemenswaardige wandeldecors!”

“In Lommel stimuleren we iédereen om te wandelen. Voor kinderen is er een gevarieerd aanbod (schatzoektochten, speelbossen, thema wandelingen), maar we hebben ook rolstoel- en buggyvriendelijke wandelingen.” zegt Niek Janssen, directeur van Toerisme Lommel. “Het ongekende aan de Lommelse wandelgebieden is dat ze erg gevarieerd zijn qua natuur, maar toch allemaal nabij elkaar liggen.”

Stemmen tot 30 augustus

Stemmen kan nog tot 30 augustus, via de website van Wandelsport Vlaanderen. Op 31 augustus wordt de top 3 bekend gemaakt, waarna een 3e stemmenronde door publiek en vakjury volgt. De genomineerde gemeente/stad met het meeste aantal stemmen achter de naam, ontvangt op zaterdag 7 oktober de award ‘wandelgemeente van het jaar 2023’. Help jij Lommel mee naar deze overwinning?