Zeer divers aanbod tijdens Biodiversiteitsdag en Klimaatweek, met o.a. exclusieve natuurexpeditie op Center Parcs De Vossemeren.
Het is een mooie traditie in Lommel. Tijdens de Klimaatweek worden de lagereschoolkinderen ondergedompeld in een groot klimaat- en biodiversiteitsbad. “In totaal gaat het om 450 leerlingen waarvoor we samen met enkele partners activiteiten voorzien”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Het zijn 14 verschillende activiteiten rond duurzaamheid, klimaat, milieu en natuur.”
“We starten op maandag 22 mei met de Internationale Dag van de Biodiversiteit”, vervolgt Joris Mertens, schepen van milieu en natuur. “Lommel heeft hierbij heel wat te bieden. Al die biodiversiteit en onze rijke bosrijke omgeving lijkt misschien logisch en normaal, maar je moet daar als stad elke dag aan werken. Dat doen we ook, want we hebben daar  allemaal baat bij.”
“Nieuw in de Klimaatweek is een mooie samenwerking met Center Parcs De Vossemeren, een dankbare en natuurlijke partner in dit verhaal. Het vierde leerjaar van basisschool Den Heuvel woont op maandag 22 mei de startactiviteit bij en ze geven de hele week diverse natuurworkshops.”
Exclusieve natuurexpeditie
“Op de startdag tijdens de Biodiversiteitsdag staat alles in het teken van de rijke flora en fauna in ons park”, zegt Erik Smit, SHE manager Center Parcs Vossenmeren. “We zijn daar niet alleen trots op, maar we delen die ook graag met de Lommelse kinderen. Tijdens een exclusieve natuurexpeditie krijgen de kinderen een interactieve workshop van onze rangers. Ze mogen zelf de handen uit de mouwen steken. Ze leren spelenderwijs hoe zij met allerlei kruiden en bloemen hun eigen bloementuintje kunnen maken en ze leren alles over de levende organismen die in de bosrijke omgeving van ons park wonen.”