De Loberg is dringend aan renovatie toe. De afgelopen maanden werden er in de straat vooral kleine en dringende herstellingswerken uitgevoerd. Op maandag 4 november start de aannemer met overlagingswerken. Deze werken duren t.e.m. vrijdag 8 november.

Bij deze werken wordt eerst de bovenste laag van de bestaande weg afgefreesd. Hierna zullen alle plaatselijke herstellingen gebeuren en waar nodig de putdeksels aangepakt worden. Daarna wordt de hele straat voorzien van een nieuwe toplaag in asfalt.

Gedurende de werken van 4 t.e.m. 8 november moet het doorgaan verkeer een omleiding volgen.

Bijgevoegd het volledige signalisatieplan. Tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) zal de toegang tot de woningen zwaar gehinderd zijn.

Op de dag dat de aannemer de nieuwe asfaltverharding aanbrengt, willen we vragen dat alle auto’s voor 7 uur ‘s morgens buiten de werkzone worden geplaatst.

Het gaat om een tijdelijke, maar duurzame oplossing die de verkeersveiligheid in de straat voor de komende jaren moet garanderen.

Ondertussen is er ook een groter dossier lopende dat de volledige herinrichting van de Loberg en de Septakkers, samen met de aanleg van de waterloop en de riolering omvat. Dat project blijft lopen en zal de komende jaren verder uitgewerkt worden.
Meer info en het signalisatieplan op https://www.lommel.be/…/start-overlagingswerken-loberg-op-4…