Odoo is een ERP (Enterprise Resource Planning), dit betekent dat het een software programma is dat de administratieve last van bedrijven verlicht. Daarnaast helpt het programma om een beter zicht te krijgen op de gang van zaken in het bedrijf.

De financieel-economische competenties van middelbare scholieren van de derde graad het best uitbreiden en hun nieuwsgierigheid naar bedrijfsbeheer wekken. Via workshops onderdompelen zoals in de bedrijfswereld. De facetten ‘ Administratie, Bedrijfsvoering en Verkoop’ komen hier aan bod.

De LabOdoo Truck hield afgelopen vrijdag halt op Campus X plus. Alle leerlingen van de derde graad doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit bezochten de truck en waanden zich bedrijfsleider voor een halve dag.
LabOdoo is een educatief concept om leerlingen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met een ERP. In het Lab werken leerlingen in groepen van 3 aan verschillende opdrachten die ook binnen een echt bedrijf plaatsvinden (zoals voorraadbeheer, verkoop, boekhouding…). Dit doen de leerlingen als “medewerkers” van het fictief bedrijf “Woody Furniture”. De reacties van de leerlingen en begeleidende leerkrachten waren unaniem: Leerrijk, verrassend en innovatief!