ZOMER TENTOONSTELLING
03/04/2021 – 10/10/2021
Een lichtpuntje in de duisternis. Van ver zie je onze glazen toren, maar kom dichterbij en kijk: de glazen muiltjes van de Japanse kunstenaar Simsa Cho verspreiden kleur, verwondering en verbeelding in deze vreemde tijden. De zomertentoonstelling is opgedeeld in 3 aparte tentoonstellingen.
Op elke verdieping kom je een nieuw verhaal over glas tegen: BKRK award #Glass, Shoerealism en The Residents.

verdieping +1

GlazenHuis organiseert jaarlijks residencies (AiR – Artists in Residence) voor internationale glaskunstenaars. De residenties leggen de nadruk op kennisontwikkeling en de geselecteerde kunstenaars krijgen toegang tot de studiofaciliteiten van het GlazenHuis. In ruil daarvoor schenken ze een van hun creaties aan de collectie stedelijke glaskunst van Lommel. In het licht van de restricties rondom Corona hebben onze eigen medewerkers en freelance glasblazers deze zomer gebruik gemaakt van de residency periode. Aanschouw ons geweldige talent van eigen bodem.

Kunstenaars/ontwerpers:
Genomineerden: Bea Crèvecoeur, Ruben Deriemaeker (Deri3), Annika Ingelaere (Craftbox), Anouck Kuyckx & Thomas Meers (KUYCKXMEERS), Studio Segers, Myriam Thomas (Mytglassart), Bloe Van Eeckhout, Lies Van Kerckhove (Fragmenture), Ilse Van Roy & Madeli Viljoen (Studio KEEP), Veerle Verschooren

In deze tentoonstelling ontmoeten glasambachten, beeldende kunst en productdesign elkaar. Room dividers, verlichtingsarmaturen, karaffen, sieraden en schilderijen maken allemaal een pitch voor de eerste plaats. Elke bezoeker kan met zijn of haar stem zijn of haar persoonlijke favoriet een boost geven. Een professionele jury met Pascal Cools (Flanders DC), Axel Van Den Bossche (Serax), Amélie Rombauts (Knack Weekend) en Anna Torfs (Anna Torfs Design) beslist samen met het publiek over de laureaat.

STEM HIER OP JE FAVORIET!
De winnaar wordt op 14 oktober bekend gemaakt.

Covid-19-update: houd er rekening mee dat zolang de strengere veiligheidsmaatregelen gelden, voor je museumbezoek een telefonische afspraak nodig is.