Een historische reis naar Belgisch-Kongo
Op vrijdag 31 mei verschijnt het nieuwe boek Het Zwarte Verdriet – Een verhaal over het koloniale leven in Belgisch-Kongo van Christian Meadow. In zijn vijfde roman biedt Meadow een diepgaand en meeslepend kijkje in het koloniale verleden van België in Congo, in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt intrigerende personages die een divers doek vormen waarop Meadow de koloniale situatie schildert.
Moeiteloos weeft Meadow fictie met waargebeurde historie. Met een vloeiende schrijfstijl, realistische dialogen en prachtige beschrijvingen die de lezer naar het Congo van vroeger transporteren, biedt Het Zwarte Verdriet een perfecte balans tussen spanning, emotie, geschiedenis en ontluikende liefdes.
Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en is een aanrader voor liefhebbers van historische fictie.

Het Zwarte Verdriet is de nieuwe roman van Christian Meadow.

Liefde, haat, trouweloosheid en een aaneenschakeling van gruwelijke misdaden ten tijde van de Belgische koloniale periode.

1936-1942, tegen de achtergrond van de aangroeiende verrechtsing in het Europese politieke machtsspel ontvlucht een uiteengerukt gezin België.
Bij aankomst in de kolonie vallen de schelpen van hun ogen. Ze belanden in een wereld waar het racisme hoogtij viert en apartheid in al zijn facetten gemeengoed blijkt te zijn.
Wanneer Albert en zijn dochter het trieste verhaal horen van een kindje dat met geweld uit de handen van haar zwarte moeder wordt gerukt, start de bloedstollende zoektocht naar de kinderen van de zonde, de métissen.

Het Zwarte Verdriet is het boeiende verhaal dat het leven schetst van een jong gezin dat terechtkomt in een onbekende koloniale wereld.

Over de auteur
~Christian Meadow~ is een prijswinnende Belgische auteur. Hij won in 2020 de Nederlandse BoekGoudprijs in de categorie beste roman. Hij schreef de succesrijke trilogie Deus Vult en een roman over de Belgische bijdrage aan de Koreaanse oorlog. Het Zwarte Verdriet is inmiddels zijn vijfde werk.
Christian groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Het voorbije decennium werkte hij als leidinggevend ambtenaar voor de militaire inlichtingendienst te Antwerpen. Inmiddels geniet hij van zijn pensioen in het buitenland.

Boekgegevens
Titel: Het Zwarte Verdriet – Een verhaal over het koloniale leven in Belgisch-Kongo
Auteur: Christian Meadow
Verschijningsdatum: 04-06-2024
ISBN: 9789464891577
Prijs: €23,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 324

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Dit persbericht is afkomstig van Uitgeverij Boekscout uit Soest.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op:
Auteur: Christian Meadow.
Uitgever: Boekscout, tel. 035-603 79 37, e-mail: marketing@boekscout.nl.