Het doek is gevallen over het kampioenschap in 2de provinciale A van de Limburgse futsalcompetitie. Want na een 0-4 overwinning op het terrein van Liko Genk, verzekerde LFC A-Team Lommel zich van de titel in deze reeks. En dat het verdiend mag worden genoemd, bewijzen de cijfers. Op 23 wedstrijden telde de ploeg 19 overwinningen, werd er driemaal gelijk gespeeld en slechts éénmaal verloren.

Het mocht trouwens geen verrassing worden genoemd. Ook in 2017-2018 had LFC A-Team Lommel een vrij succesvol seizoen gespeeld. Het trad voor het eerst in hun bestaan aan in de 2de provinciale en eindigde mooi in de bovenste gelederen van het eindklassement. En als kers op de taart geraakte de ploeg na een bijzonder mooi parcours tot in de kwartfinales van de Beker van Limburg. Er was een 2de nationaler nodig om hen een halt toe te roepen.

In het huidige seizoen kende LFC A-Team dan weer een schitterende start met een thuiszege tegen Hasselt. De ploeg was meteen vertrokken en leek al vroeg in het seizoen het te kloppen team. VHC United Houthalen en Liko Genk bleken de grote uitdagers te worden, maar alle hoop werd hun ontnomen in de rechtstreekse duels welke LFC A-Team Lommel met glans wist te winnen. En zo dus werd de ploeg onder leiding van coach Glenn Leten, die halverwege het seizoen overnam van Kristof Van Hout, verdiend kampioen.

LFC A-Team Lommel zal dus volgend seizoen aantreden op het hoogste niveau in Limburg, namelijk in 1ste provinciale. Het is een bekroning van een succesverhaal dat in 2007 begon als een vriendenploeg. Maar vanaf 2014 begon de club van voorzitter Philippe Haesendonckx aan hun opmars met de kampioenenviering in 4de en opnieuw in 2017 in 3de provinciale. Met de titel van 2de provinciale erbij, speelde de ploeg dus al voor een derde maal kampioen op zes seizoenen. En wie weet waar dit kan eindigen…

De selectie: Glenn Vromans (D), Ben Brebels (D), Servet Bathiyar, Stijn Brusselaers, Eduardo De Aguir, Alban Grepi, Rob Janssen, Kushtrim Llapashtica, Jasper Mannaerts, Maarten mannaerts, Jonas Meeus, Kristof Meeus, Milos Melis en Mathias Rombouts.

Technische staf: Glenn Leten (T1), Kristof Van Hout (T1), Sven Van Hout (Afg) en voorzitter Philppe Haesendonckx