Vanaf 17 augustus organiseert het Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard in samenwerking met fotograaf en wielerverzamelaar Theo van Sambeek een unieke expositie over de Willem II – Gazelle wielerploeg uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Op de tentoonstelling in het museum in de Oranje Nassaustraat worden honderden foto’s uit archieven en van verzamelaars geëxposeerd. Ook wielerkleding, krantenknipsels en alles wat op een of andere manier met de destijds befaamde profploeg te maken heeft wordt voor het voetlicht gezet. Een van de blikvangers is de fiets waarop Harm Ottenbros in 1969 wereldkampioen werd. Helaas is de oud-regenboogtruidrager begin mei overleden.

De Willem II – Gazelle profploeg maakte destijds furore met sterke profcoureurs. In 1966 onder leiding van Ton Vissers met een bescheiden Nederlandse formatie gestart, werden  vervolgens befaamde renners als Rik van Looy, Peter Post, Jo de Roo, Huub Zilverberg, Harrie Steevens en de toen nog jonge professional Rini Wagtmans gecontracteerd. Daarmee kreeg de ploeg groter internationaal aanzien. Ook Harm Ottenbros kwam bij de Valkenswaardse profploeg onder contract en die zorgde in 1969 voor een stunt door zich in Zolder in de regenboogtrui van de wereldkampioen te rijden.

De expo is vanaf woensdag 17 augustus tot en met 15 oktober tijdens de openingsdagen van het museum toegankelijk voor het publiek. Het museum is dan van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend op het adres Oranje Nassaustraat 8b in Valkenswaard. Entree € 6,00  incl. toegang voor het Valkerij museum.