Al ruim 140 jaar lang speelt het Davidsfonds een eersterangsrol in het culturele leven in Vlaanderen. De Lommelse afdeling, in 1910 boven de doopvont gehouden, en momenteel met ongeveer 300 leden de grootste van Limburg, hoeven we u allicht niet meer voor te stellen.
Vanuit een Vlaamse en christelijke overtuiging proberen we cultuur te brengen naar mensen en mensen naar cultuur.
Kwaliteit is daarbij onze norm, al proberen we een zo ruim mogelijk publiek te bereiken. Elk jaar opnieuw organiseren we minstens een 8-tal activiteiten van diverse aard.

Voor de 17de editie van ons klassiek concert gaan we in zee met het Ataneres Ensemble. Dit professioneel 15-koppig strijkorkest o.l.v. concertmeester Wim Spaepen zal vergezeld zijn van de Lommelse sopraan Anja Van Engeland.
Zoals u uit het bijgevoegde programma kan opmaken, staat de volgende editie van ons nieuwjaarsconcert niet alleen garant voor kwaliteit, maar ook voor veelzijdigheid. Dit
concert is dan ook de ideale gelegenheid om het jaar 2019 op een feestelijke en muzikale wijze in te zetten.
De liefhebbers van klassieke muziek, en dat zijn er heel wat onder het Davidsfondspubliek, zullen dit concert beslist nu al met stip noteren in hun agenda.

Programma Praktisch

Concerto Grosso in d – A. Vivaldi
Laudamus te (Messe in H-moll) – J.S. Bach
Tu del ciel ministro eletto HWV 46a – G.F. Händel
Un pensiero nemico di pace – G.F. Händel
Divertimento KV 138 in F – W.A. Mozart

PAUZE
Pezzo in forma di sonatina (Serenade) – P.I. Tsjaikovski
Morgen – R. Strauss
Lippen schweigen, ‘s flüstern Geigen – F. Lehár
Fest-Marsch – J. Strauss
Studenten-Polka – J. Strauss
Radetzky-Marsch – J. Strauss

Toegangskaarten:
Davidsfondsleden: € 15,00
Niet-Davidsfondsleden: € 18,00
VIP-kaart: € 50,00
Indien u een VIP-kaart bestelt, wordt u na afloop vriendelijk uitgenodigd op de receptie in de tentoonstellingsruimte van CC De Adelberg, waar u de leden van het ensemble kan
ontmoeten en gezellig kunt nakaarten.
Reserveren kan enkel door betaling, uiterlijk op 3 januari 2019, van het verschuldigde bedrag op het rekeningnummer BE64 4539 0090 3152 van Davidsfonds Lommel, met vermelding van het aantal en de soort van kaarten (DF-lid, Niet-DF-lid of VIP). De kaarten worden u vooraf met de post bezorgd. Zo niet, liggen uw kaarten klaar aan het onthaal op de avond van het concert.